15 Kasım 2017 Çarşamba

Ufak Tefek Cinayetler - İzlediklerim


Yine her kış sezonu olduğu gibi sürüsüne bereket diziler gün yüzüne çıkmış durumda,bir çoğu da yolda. Şunu söylemek gerekir ki son yıllarda biz bu işi çözdük kaliteli yapımlar yapmaya başladık. Eskisi gibi hep aynı tarz ve basit yapımlardan kurtulduk. Tek tük yine o tarz diziler mevcutsa da büyük oranda değişimi sizlerde gözlemlemişsinizdir.

Bu sezon beğenerek izlediğim bir kaç dizi daha var ama en sevdiğim ve  merakla izlediğim gerek senaryo gerek oyunculuk performansları ile Ufak Tefek Cinayetler dizisi oldu.

Diziyi izlemeyenler için biraz diziden bahsetmeden önce Başrol oyuncularından bahsetmek istiyorum.  Dört güçlü kadın oyuncu var başrol de ve hepsi de hem güzel kadınlar hemde iyi oyuncular. Özellikle bu dizide karakterlerinin son derece hakkını vermişler.


Gökçe Bahadır - Oya
Aslıhan Gürbüz - Merve
Tülin Özen - Arzu
Bade İşçil - Pelin rolleriyle karşımızdalar

Özellikle Yaprak Dökümünden hatta Hayat Bilgisi dizisinden beri takip ettiğim Gökçe Bahadır bu dizide de çok güzel bir performans sergiliyor.

Dizinin senaryosundan biraz bahsetmek gerekirse;küçük yaşlardan beri iyi arkadaş olan Oya,Merve,Pelin ve Arzu'nun  hayatını işliyor dizi.





Lise yıllarında bu arkadaşlık iki kızın Oya ve Pelin'in aynı çocuğa aşık olmasıyla birlikte bozulmaya başlıyor. Sonrasında üç kız  Merve,Pelin ve Arzu bir olup arkadaşlarına iftirada bulunuyorlar. Oya'nın güya öğretmenleriyle ilişkisi olduğunu bir oyun hazırlayarak herkese gösteriyorlar.

Oya bu duruma dayanamayıp intihara kalkışıyor kendini balkondan aşağıya atıyor. Hayata tutunmayı başarsa da doktorlar artık çocuğunun olmasının imkansız olduğunu söylüyorlar.

Yıllar geçiyor kızlar büyüyorlar ve her biri evlenip çocuk sahibi olurken iftara da bulundukları Oya da yalnız başına hayatına onlardan uzakta Kadın Doğum Doktoru olarak devam ediyor. Kendi çocuğu olamadığı için çocuğu olmayan insanlara yardımcı olmaya çalışıyor.

Günlerden bir gün Lisede ki Okul Müdürlerinin ölüm haberini alıp hepsi cenazede karşılaşıyorlar. Ve asıl hikaye orada başlıyor Oya olanları unutamadığı için onlardan intikam almak istiyor ama özellikle Merve ile baş etmek hiçte kolay olmuyor.

Bu arada Merve'nin eşi ve Oya arasında da bir yakınlaşma oluyor. İşler iyiden iyiye karışıyor. Her birinin ilginç hayatları ve ortak sırları Oyanın intikam çabaları.

İşin ucunda da bir Cinayet var kim öldü ve kim neden ve nasıl öldürdü acayip sürükleyici bir dizi.

İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Biraz karışık ve konusu ve olayları çok yönlü olduğu için umarım anlatmayı başarabilmişimdir.

Okuduğunuz için teşekkürler.








4 yorum: